Презентовано інформаційно-аналітичну систему, що створює нові можливості для шкіл

23 листопада 2022 року Державна служба якості освіти України презентувала розроблену спільно з міжнародними партнерами інформаційно-аналітичну систему EvaluEd, що реалізована в межах проєкту «Забезпечення інформаційної системи для Державної служби якості освіти України» спільно з Асоціацією з міжнародних питань, Чеською шкільною інспекцією та за підтримки Чеської агенції розвитку.
Системою передбачено:

  • прозорість, мінімізація дії суб’єктивних чинників;
  • відстеження динаміки та вчасне реагування на виявлені проблеми;
  • збереження і цифровізація даних;
  • отримання інформації з різних джерел для аналізу стану системи освіти;
  • можливість прийняття виважених управлінських рішень на основі достовірних даних.
    Система EvaluEd постійно доступна онлайн і відкрита не лише для завдань аналізу, а й своєчасної актуалізації даних верифікованими користувачами. Наразі в ній зареєстровано третину закладів загальної середньої освіти, триває постійне поповнення й оновлення даних.
    У Хмельницькій області вже 291 школа розпочала роботу в EvaluEd. Зокрема, розробка дозволила автоматизувати механізм проведення дистанційного збору даних, завдяки чому великі об’єми інформації щодо закладу освіти тепер доступні в режимі реального часу керівникам, управлінцям освітою, очільникам громад.
    Крім того, третій етап сертифікації педагогічних працівників, у якому взяли участь 59 педагогів нашої області цього року проходив із використовуванням системи.
    Очікується, що незабаром на базі EvaluEd буде доступним модуль для простого й швидкого самооцінювання школи, завдяки чому директор зможе:
  • визначити якість управлінських та освітніх процесів, не витрачаючи значних зусиль;
  • відстежувати динаміку за кожним з аспектів освітнього процесу;
  • оцінювати ефективність тих чи тих управлінських рішень.
    Крім того, за результатами самооцінювання керівник матиме змогу порівняти свій заклад з іншими, маючи доступ до узагальнених даних як по всій країні, так і у розрізі конкретної області чи громади.
    Додатково:
    Чеська агенція розвитку (ЧАР) утворена Міністерством закордонних справ Чеської Республіки 2008 року з метою поліпшення якості життя й підтримки сталого розвитку. Наразі ЧАР реалізовує проєкти в багатьох країнах світу.

Наступний допис

<strong>Щорічна міжнародна компанія «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» (25 листопада – 10 грудня 2022)</strong>

Пт Лис 25 , 2022
З 29 листопада 2022 року за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA), USAID, БО МБФ «Ініціатива», відбудеться захід, присвяченому запобіганню та зменшенню ризиків гендерно зумовленого насильства (далі – ГЗН), розширенню доступу до сервісів з протидії ГЗН, а також підвищенню обізнаності (інтерактивні ігри) у суспільстві і зміні негативних соціальних норм […]

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031