Українське об’єднання «Мрія» розпочало діяльність на Хмельниччині

Сьогодні немає маленьких і великих справ, адже кожен працює на спільну Перемогу на своєму фронті. Волонтерство цементувало країну. Кожен відчуває велику відповідальність перед суспільством та перед державою. З перших дні повномасштабного вторгнення українці згуртувалися навколо ідеї допомогти тим, хто найбільше постраждав від війни. Важливим кроком у розширенні діяльності об’єднання стало відкриття регіонального представництва в місті Хмельницький, що дозволило більш ефективно  надавати підтримку місцевим родинам.

Українське об’єднання «Мрія» народилося саме з ініціативи захищати тил держави: родини українських воїнів, які пожертвували своїм життям заради нашого майбутнього. Діти Героїв – це паростки нової України, які тягнуться до сонця крізь попіл і біль. Немає більш життєствердної мети, ніж підтримати їх, дати сили розвиватися, допомогти знову вірити і мріяти.

Ідея про спільний проект належить військовослужбовцю ЗСУ, історику за фахом і правдоборцю за характером Юрію Гудименку. Під час реабілітації після бойового поранення він об’єднав навколо себе команду волонтерів, військових, громадських діячів. Серед них – парамедик Юлія Паєвська Тайра, яка очолила Благодійний фонд «Мрія», волонтерка Дана Ярова, під керівництвом якої працює Громадська організація «Мрія дітей України». Також у команді «Український центр захисту прав людини» та його очільниця Людмила Денісова, яка має досвід роботи на посадах міністра соціальної політики та омбудсмена.

На сьогодні під опікою «Мрії» – більше 2,5 тисяч дітей військовополонених, цивільних бранців і загиблих героїв. Для їх розвитку і здоров’я в рамках проекту діє кілька програм. Зокрема, під патронатом волонтерки і дитячої письменниці Тетяни Комлик (Татуся БО) розроблений проект «Освітня підтримка», який пропонує дітям якісне безкоштовне навчання з різних дисциплін, основ програмування, підготовку до державних іспитів (ЗНО/НМТ) та можливості розвивати спортивні й творчі здібності. Також маленькі підопічні отримують комп’ютерну техніку (ноутбуки, планшети) для того, щоб освітній шлях був зручним і ефективним.

Відкриття регіонального представництва в Хмельницькому стало можливим завдяки зусиллям активістів та волонтерів, які долучилися до цієї ініціативи. Хмельницьку команду очолив підприємець і волонтер Олександр Гуща. Як успішний підприємець, Олександр здобув великий досвід у сфері управління та стратегічного планування. Його лідерські якості та здатність об’єднувати людей навколо спільної мети допомогли створити сильну спільноту  в Хмельницькому.

Завдяки керівнику та однодумцям, регіональне представництво вже здійснило кілька важливих ініціатив, спрямованих на допомогу місцевиим жителям. Його робота в якості керівника не тільки сприяє ефективному функціонуванню організації, а й надихає інших приєднатися до рядів волонтерів.

У фокусі уваги волонтерів – допомога родинам полонених, зниклих безвісти та загиблих захисників. Особливої турботи потребують найменші українці, чиє дитинство захмарене втратами і пережитим стресом. Для першачків, які цього року розпочали свій освітній шлях, фонд «Мрія» підготував корисні подарунки. 1 вересня наші підопічні вирушили до шкіл з яскравими наплічниками, наповненими усім необхідним канцелярським начинням для цікавого навчання. 

Також у рамках програми «Літо без війни» Хмельницьке регіональне представництво організувало відпочинок дітей з Хмельниччини у сонячному Закарпатті. 43 маленькі підопічні фонду отримали можливість відволіктися від важкої буденності, отримати незабутні враження та знайти нових друзів. Ця ініціатива підкреслює важливість єдності та підтримки у складний час.

Також важливим аспектом діяльності Хмельницького регіонального представництва «Мрії» є підтримка військових Хмельниччини. Забезпечуємо наших захисників якісними запчастинами та витратними матеріалами для бездоганної служби. Нещодавно передали комп’ютерну техніку військовим з підрозділу ССО, яка потрібна для координації та передачі розвідувальних даних.

Держава робить багато задля забезпечення і підтримки родин полонених, але цього недостатньо. Часто людям потрібен юрист, який проведе їх стежками бюрократії, потрібен психолог, який системно працюватиме з членами родини.  Тож ці важливі ролі та завдання волонтери взяли на себе. «Мрія» також працює над розробкою індивідуальних програм реабілітації для українських воїнів, щоб повернути їх у звичне мирне життя після отриманих психологічних травм.

Мріяти потрібно! Мріяти про нову Україну: відбудовану, самостійну, прогресивну. Водночас потрібно ці мрії перетворювати в реальність, а це неможливо без відповідального та сильного суспільства. Колеги, які розуміють біль дружини сержанта, який загинув під Бахмутом. Школярі, які допомагають з математикою сину парамедика, який віддав життя, рятуючи інших. Друзі, які не цураються свого товариша, який повернувся з війни без кінцівок. Це ми – українці, сміливі у своїх мріях та відповідальні у своїх діях!

Автор Ілля Прус.

Наступний допис

Прикордонники склали присягу

Пн Вер 4 , 2023
Курсанти прикордонної академії склали присягу на вірність українському народові. Днями на плацу Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького зібрались першокурсники, аби розпочати новий етап свого життя. Окрім випускників шкіл, до навчального закладу цього року вступили і випускники військових ліцеїв, військовослужбовці за контрактом та учасники бойових дій.

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30