Про безпечне газоспоживання – подбайте завчасно!

Літо – найсприятливіша пора, аби подбати про безпеку використання газу та перевірити газові мережі і прилади у своїй домівці.

Для цього необхідно обрати спеціалізовану ліцензовану організацію та укласти з нею договір на проведення кваліфікованими спеціалістами технічного  обслуговування внутрішньобудинкових газопроводів  і приладів.

Як замовити послугу з технічного обслуговування?

Якщо ви обрали Хмельницьку філію “Газмережі”, то укласти договір на проведення ТО газових мереж/приладів можна у найближчому центрі обслуговування споживачів газу. Адже дані сервісні підрозділи працюють у кожній територіальній громаді.

При собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Що ж таке ТО (технічне обслуговування) та чому воно вкрай необхідне?

Технічне обслуговування – це комплекс обходів, оглядів, ремонтів, які дають змогу утримувати обладнання/мережі в справному стані.

Тому саме від системного контролю та проведення комплексу технічних заходів залежить безпечне і стабільне газопостачання як у приватних будинках, так і у кожній квартирі.

При заключенні договору на технічне обслуговування з Хмельницькою філією “Газмережі”,  згідно чинного законодавства,  фахівці-газівники проведуть увесь необхідний комплекс технічних робіт, а саме:

  • обстеження газової мережі на предмет можливих витоків газу від вводу до будинку (квартири) до газового приладу,
  • приладовий контроль на щільність з’єднань газопроводів,
  • огляд наявності та перевірку герметичності футлярів у місцях прокладання через зовнішні і внутрішні конструкції будинку,
  • перевірку працездатності і змащування запірних пристроїв, встановлених на газопроводах,
  • усунення витоків на муфтових з’єднаннях.

Як відомо, відповідно до чинного законодавства, відповідальність за внутрішні мережі та їх технічне обслуговування, стан газового обладнання у приватних будинках і квартирах – несуть їх власники та балансоутримувачі.

Вкрай важливо, що проводити технічне обслуговування має право обрана власником чи балансоутримувачем компанія, яка має всі необхідні дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки і експлуатацію машин та механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Крім того, ця компанія має бути забезпечена відповідною матеріально-технічною базою та спеціально навченим персоналом.

Наразі Хмельницька філія “Газмережі” відповідає усім зазначеним критеріям і нарівні з іншими компаніями також пропонує свої послуги з проведення технічного обслуговування.

Дякуємо за довіру! Подбайте про безпеку завчасно. Адже це вкрай важливо, особливо в складних умовах воєнного стану для сталого та безпечного проходження опалювального сезону.

Довіряйте власну безпеку лише професіоналам. 

Наступний допис

Вступна кампанія — 2024

Чт Лип 11 , 2024
В Україні триває вступна кампанія-2024. Наразі абітурієнти можуть подати заяву на навчання до профтехучилищ. Для цього вступникам знадобиться тільки шкільний атестат або свідоцтво. Прийматимуть заяви до 16 серпня. А з 19 липня можна подавати документи на вступ до вищих навчальних закладів. Для тих, хто здобуватиме ступінь бакалавра, необхідно мати результати […]

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30