Створення нових та збереження існуючих робочих місць обговорили під час круглого столу

2014-07-03-01

Днями в приміщенні Хмельницького міського центру зайнятості відбулося засідання “круглого столу” на тему: «Створення та збереження робочих місць, як один із шляхів забезпечення зайнятості населення в м. Хмельницькому». Захід проводився з метою привернути увагу всіх суб’єктів формування та регулювання ринку праці до проблем збереження діючих робочих місць підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами-підприємцями міста, сприяння створенню ними нових, забезпечення прав застрахованих осіб, підвищення рівня поінформованості соціальних партнерів та роботодавців щодо послуг, які надаються службою зайнятості.

У засіданні “круглого столу” взяли участь керівництво Хмельницького міського центру зайнятості, представники Державної податкової інспекції у місті Хмельницькому, Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому, управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради, представники підприємств, організацій, приватні підприємці.
На початку роботи директор ХМЦЗ Мехеда Тетяна Романівна зазначила, що збереження діючих робочих місць та сприяння роботодавцям у створенні нових,що є запорукою збереження зайнятості населення. Тетяна Романівна ознайомила присутніх із ситуацією, яка склалася на економічно-активних підприємствах та виробничих потужностях фізичних осіб – підприємців міста впродовж останніх кількох місяців. Вона повідомила, що за результатами опитування, які проводили спеціалісти центру зайнятості, з метою збереження трудових колективів, робочих місць, професійного складу працівників та мінімізації витрат значна кількість підприємств міста працює сьогодні в режимі неповного робочого дня або тижня. Зокрема, ПАТ ХЗКРУ «Пригма-Прес», ДП «Новатор», ПАТ «Укрелектроапарат», ТОВ НВП «Адвісмаш» встановили неповний робочий тиждень, КП «Цивільжитлобуд», ТМ «Хелен-А», ТОВ «Карат», ТМ «Насолода» та інші перейшли на скорочений робочий день.
Також повідомила, що протягом січня – травня цього року кількість роботодавців, які звертались до міського центру зайнятості у сприянні укомплектування вільних робочих та поданих ними вакансій в порівнянні з відповідним періодом минулого року зменшилась, що пов’язане із зменшенням обсягів виробництва, реалізації продукції, продажу товарів та послуг. В своїй доповіді Тетяна Романівна висвітлила інформацію про результати роботи міського центру зайнятості за п’ять місяців 2014 року. Розповіла про послуги, які надаються службою зайнятості роботодавцям, зокрема: компенсації Єдиного соціального внеску роботодавцям за працевлаштування безробітних на новостворені робочі місця, організації робіт тимчасового характеру, організації професійного навчання на замовлення роботодавців, підтвердження результатів неформального навчання, виплати допомоги по частковому безробіттю, надання безоплатних консультацій щодо провадження підприємницької діяльності тощо.
Присутні представники підприємств зауважили, що для вирішення збереження робочих місць та створення нових, зокрема на виробництві, потрібна підтримка держави, органів місцевого самоврядування та інших установ, які б сприяли у формуванні податкового законодавства та прийнятті інших законів, що створювали б комфортні умови для розвитку та підтримки вітчизняного виробника. А також подякували працівникам міського центру зайнятості за оперативність в підборі кадрів та якості надання інших послуг, а також висловили готовність до подальшої співпраці.
Окремо присутні зупинилися на питанні працевлаштування громадян, які прибувають з Криму та південно-східних областей. Протягом п’яти місяців до міського центру зайнятості звернулось 13 осіб із АР Крим та 10 осіб із Донецької та Луганської областей. Більшість з них при від’їзді з місця проживання не встигли припинити трудові відносини та не мають права на отримання допомоги до безробіттю, а також мають на утримані малолітніх дітей. Четверо осіб з числа переселенців уже працевлаштовані, п’ятеро – припинили реєстрацію у зв’язку з переїздом до іншого місця проживання.
Директор центру також попросила роботодавців розглянути можливості працевлаштування цих людей за фахом та організувати тимчасові роботи з метою надання можливості тимчасового заробітку до моменту працевлаштування на постійне місце роботи.

Наступний допис

Енергетику подільської природи можна відчути у музеї історії міста

Чт Лип 3 , 2014
4 липня о 16.00 в музеї історії міста Хмельницького (вул. Проскурівська, 30) відбудеться відкриття персональної виставки Віктора Сдободяна «Моє Поділля – моя муза». Віктор Слободян народився у 1953 році в селі Антонівка Новоушицького району. Художник представляє живопис та скульптуру з дерева, є учасником всеукраїнських та обласних виставок. Особливо шанований творчий доробок […]

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031