В міському центрі зайнятості переселенцям допомагають у працевлаштуванні та вирішенні інших важливих питань

altДнями в приміщенні Хмельницького міського центру зайнятості відбувся інформаційно-просвітницький захід на тему: “Інформуємо, консультуємо, навчаємо, працевлаштовуємо” з використанням мобільного центру професійної орієнтації служби зайнятості для громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. Захід організований міським центром зайнятості з метою проведення інформаційно – роз’яснювальної та консультаційної роботи з даною категорією громадян .

У заході взяли участь спеціалісти різних установ та організацій, які допомагають переселенцям вирішувати нагальні питання, які стосуються працевлаштування, поселення тощо.
Директор Хмельницького міського центру зайнятості Тетяна Мехеданаголосила на важливості об’єднання зусиль для забезпечення повного соціального захисту переселенців, ролі служби зайнятості та соціальних партнерів у цьому напрямку. Перед учасниками заходу виступили представники управлінь соціального захисту, охорони здоров’я, освіти,пенсійного фонду, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та інших відомств з роз’ясненнями щодо отримання консультацій та допомоги з питань медичного обслуговування, організації навчання та виховання дітей у дошкільних та шкільних навчальних закладах, а також працевлаштування та розселення осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.
Заступник начальника головного управління ДСНС України у Хмельницькій області полковникВіктор Кривийпід час свого виступу наголосив на індивідуальному підході до кожної особи, яка опинилася в складних життєвих обставинах, ретельному вивченню цих обставин та визначенні спільних дій, спрямованих на адаптацію таких громадян до повноцінного життя.
В рамках заходу для дітей, які прийшли на захід з батьками, в дитячій кімнаті міського центру зайнятості спеціалістами центру було організовано профорієнтаційні ігри та конкурс малюнків.
Для учасників проведено презентацію роботи центру зайнятості. Під час якої переселенці змогла ознайомитись з технологією надання соціальних послуг громадянам, що звернулись у пошуках роботи до служби зайнятості, інформаційним наповненням функціонально-просторових секторів, з ситуацією на ринку праці міста, соціальних гарантій у сфері працевлаштування, легалізації заробітної плати. Учасники заходу ознайомилися з інформацією про вільні робочі місця, з описами професій, паспортами підприємств, установ і організацій міста, а також з роботою програмно-апаратного комплексу “Електронний інформаційний консультант служби зайнятості”.
У мобільному центрі професійної орієнтації служби зайнятості працював консультаційний центр, де учасники заходу змогли отримати індивідуальні консультації спеціалістів міського центру зайнятості та представників соціальних служб та відомств міста щодо працевлаштування та влаштування дітей у школи та дитячі садки, видачі пенсій та соціальних виплат, відновлення втрачених документів.

Наступний допис

Вихованці спортивної школи «Самсон-право» з відпочинку повернулись з нагородами…

Чт Лип 24 , 2014
Вихованці спортивної школи «Самсон-право» продемонстрували свою майстерність на Всеукраїнських змаганнях з універсального бою. Відповідний вид спорту для хмельничан новий, проте і його підкорили. Разом із нагородами самсонівці привезли додому гору гарних вражень від відпочинку. http://youtu.be/6UarqMgZHLg Total 0 Shares Share 0 Tweet 0 Pin it 0 Share 0

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031