Хмельницька філія «Газмережі»: з початку року провели технічне обслуговування близько 1200 багатоквартирних будинків області

Понад 31 тис. споживачів газу  можуть безпечно використовувати газ, адже газівники здійснили повний комплекс профілактичних технічних заходів, передбачений чинним законодавством України.

В результаті робіт газівники виявили та усунули понад близько 19 тис. витоків газу, кілька сотень порушень правил безпеки. Водночас, були  проведені роботи по плановому випробуванню на щільність, перевірці на герметичність з’єднань газопроводів, футлярів та технічне обслуговування запірних пристроїв на газопроводах з перевіркою їх працездатності ін.  

«Лише своєчасне планове проведення технічного обслуговування гарантуватиме мешканцям будинків безпеку. Тим більше, що безпека у багатоповерхівках – колективна, – наголошує Сергій Смолінський, керівник відділу ТО. – Хмельницька філія має усі необхідні ресурси: кваліфікованих спеціалістів, спецінструмент та обладнання, багаторічний досвід, необхідну матеріально-технічну базу і дозволи на проведення робіт з технічного обслуговування».

Наразі  технічне обслуговування (ТО) проводиться 1 раз на 5 років у будинках, де газові мережі експлуатуються менше 25 років, та раз на 3 роки, якщо мережі будинку працюють понад 25 років.
Відповідно, платіжка за технічне обслуговування надійде споживачеві лише 1 раз на 3 або 5 років, адже це – одноразова плата.

Нагадаємо, що наприкінці року 2023 року, згідно зі статтею 19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» наказом Міністерства енергетики України від 29 вересня 2023 року № 292, було затверджено Порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирному будинку, а постановою Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах економіки та комунальних послуг, від 05.12.2023 № 229 затверджено Типовий договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку.

З більш детальною інформацією та графіком проведення ТО у вашому будинку можна ознайомитися на офіційному сайті Хмельницької філії «Газмережі» https://khmn.grmu.com.ua/, розділ – ТО ВБСГ.

Наступний допис

Медальний старт на «Драконах»

Чт Сер 8 , 2024
Спортсмени з Хмельницької та Гвардійської тергромад з нагородами повернулися з чемпіонату Європи з веслування на човнах «Дракон». Дев’ятеро представників у складі збірної команди України змагалися у дорослих та юніорських екіпажах. За підсумками чотирьох днів завоювали 39 медалей. Спортсмени вже повернулись додому. Враженнями від змагань поділилися з нашими журналістами.

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30