Гості — Олег Ровінець, волонтер, ініціатор проєкту “Стань помітним на дорозі”, Оксана Назар — інспектор прес-служби УПП у Хмельницькій області Короткий світловий день та “режим економії електроенергії” у містах. І, як результат, темрява на вулицях та дорогах. Зробити себе “помітними” на автошляхах закликають патрульні поліцейські. Що для цього потрібно і, […]

У Хмельницькому триває реконструкція водогону. Наразі комунальники оновлюють ділянку на вулиці Степана Бандери. Там замінюють старі труби, які служать з 1968 року. Під час ремонту тут планують прокласти 270 метрів напірних поліетиленових труб. Загалом на реконструкцію цієї ділянки витратять трохи більше 2 мільйонів гривень.

У Хмельницькому облаштовують додаткові укриття в амбулаторіях сімейної медицини. Нещодавно завершили ремонт підвального приміщення у медичному закладі в мікрорайоні Гречани. Тут зробили дренажну систему, провели вентиляцію та освітлення. У тимчасовому укритті зможуть перебувати мешканці навколишніх будинків.

У церков московського патріархату забрали право на користування двома земельними ділянками на території міста. Їх повернуть у власність Хмельницької громади. “За” таке рішення проголосували депутати на позачерговій сесії міської ради. Також затвердили договір про грант з НЕФКО на капітальний ремонт житла для переселенців.

Бути більш обачними на дорогах у темну пору доби закликають водіїв та пішоходів хмельницькі патрульні. Через ворожі ракетні удари по енергетичних об’єктах вулиці міста нині менш освітлені, а світлофори працюють із перебоями. Як уникнути дорожньо-транспортних пригод в таких умовах?

Сонце, вітер та біопаливо на заміну газу та вугіллю. Представники “Хмельницького енергетичного кластеру” презентували проєкт “Зелений енергетичний курс для Хмельниччини”. У його рамках зібрали та проаналізували ідеї від представників 25 громад області щодо переходу на альтернативні джерела енергії. Зауважують: в умовах війни, коли ворог атакує і на енергетичному фронті, – […]

Живим коридором, схиливши голови і коліна, Хмельницький провів в останню путь двох Героїв. Олексій Сорвілов та Олександр Комарніцький загинули в боях за Херсонщину. Обидва пішли на фронт добровольцями. Кожен з них захищав Україну і свої родини від ворога. Олексію Сорвілову 19-го жовтня виповнилося 35. Олександру Комарніцькому навіки — 37.

Триває Всесвітній тиждень медіаграмотності. Україна до нього долучається уже не вперше. Втім цьогоріч в умовах повномасштабної війни. Ворог атакує не лише на фронті, а й в інформаційному просторі. Тож медіаграмотність — це не лише про особисту, а й про національну безпеку. Більше про усе говоримо сьогодні в ефірі програми “Віч-на-віч”. […]

Майже 400 тисяч гривень на ремонт укриттів у закладах освіти додатково виділили з бюджету Хмельницької громади. Таке рішення ухвалили на черговому засіданні виконкому. Також одностайно проголосували за виділення компенсації на навчання у вишах членам сімей учасників російсько-української війни. Розглянули й питання закупівлі генераторів для закладів соціальної сфери.

Буржуйки на фронт виготовляють у Хмельницькому професійному ліцеї. Працюють над цим студенти спільно із майстрами виробничого навчання. За два місяці змайстрували близько сотні пічок. Частину вже передали захисникам.

“Допоможемо разом нашому війську”. Саме під таким гаслом у ліцеї №15 імені Олександра Співачука влаштували дводенний благодійний ярмарок. У фойє навчального закладу діти продавали солодощі та вироби хенд-мейд. Лише за перший день на підтримку армії вдалося зібрати 44 тисячі гривень.

Виставку картин із назвою “Вся справа в капелюсі” відкрили у Хмельницькому обласному художньому музеї. Її автор — Михайло Ніколаєв. Всі картини, які представлені в експозиції, виставили на продаж. На виручені кошти планують придбати дрон для Збройних Сил України.

В рамках проєкту “#мійДОНОР” відбувся черговий колективний похід до обласного центру служби крові. Цього разу стати донорами запропонували жінкам та дівчатам. Візит приурочили Всеукраїнському дню боротьби із захворюваннями на рак молочної залози. Учасницям акції, які здали кров, вручили подарунки: вітаміни, смаколики, косметичні набори.

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Жовтень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31