Нову концертну програму готує академічний симфонічний оркестр обласної філармонії. Приурочили її до дня народження Вольфганга Амадея Моцарта. Прем’єра відбудеться 25 січня. Водночас частина колективу оркестру спільно з “Козаками Поділля” представляють Україну закордоном. Під керівництвом диригента Тараса Мартиника вони третій місяць беруть участь у масштабній ініціативі “United 24”.

У 260-ому випуску програми: найуспішніший етап Кубка світу в історії українського фристайлу, огляд благодійних стартів з волейболу та джиу-джитсу, також — переможці волейбольного турніру серед освітян та підсумки всеукраїнського шахового турніру, на якому змагалися хмельничани.

“Хмельницькводоканал” придбав 7 перетворювачів частоти. Це пристрої, які регулюють роботу двигунів на водонасосних та каналізаційних станціях. Вони захищають від перепадів напруги, перегріву, механічних перенавантажень в момент запуску. Також економлять споживання електроенергії та забезпечують раціональну роботу насосного обладнання від дизельних генераторів. Загальна вартість 7-ми таких пристроїв – понад 1 мільйон гривень.

Вітамінні суміші з медом, лимоном та імбирем для військових виготовляють у Хмельницькому та Деражні. Такі “коктейлі” волонтери “Захисту” щотижня відправляють на передову. Смаколики бійці додають до чаю. Підтримати волонтерів та принести необхідні інгредієнти можна у приміщення ГО “Захист”, що на Кам’янецькій, 76.

Хмельницькі одинадцятикласники готуються складати національний мультипредметний тест. Другий рік поспіль він змінює ЗНО. У 2023-му абітурієнтам потрібно вирішити завдання з двох обов’язкових предметів — це українська мова та математика. Третій предмет кожен може обрати самостійно. Загалом на складання іспиту вступники матимуть 180 хвилин.

Відремонтувати харчоблоки планують цьогоріч у гімназії №1 та в дитячому садку “Вербиченька”, що у селі Богданівці. В бюджеті громади на це наразі передбачили 380 тисяч гривень. Ремонтні роботи планують завершити до вересня

За фактом смерті двох людей внаслідок вибуху гранати у хмельницькій багатоповерхівці відкрито кримінальне провадження. Про це повідомили в обласній поліції. Наразі слідчі з’ясовують, як боєприпас опинився в помешканні. Нагадаємо, трагедія сталася у понеділок, 23 січня 2023 року, в обласному центрі

Картини маріупольської художниці презентують у Хмельницькому. Олена Мурашкіна під час війни створила серію робіт про рідне місто. Таким чином показує світу, яким запам’ятала мирний Маріуполь. Творча зустріч із художницею відбудеться у Молодіжному центрі 25 січня о 16:00 у рамках виставки “Життя крізь війну”.

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Січень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031