До Дня вишиванки – проєкт «Нетлінні». Це книга-фотоальбом, у якій розмістили світлини українських сорочок , рушників та орнаментів. Працювало над нею творче тріо. Об’єднало два міста – Хмельницький та Чернівці. Із упорядницею видання, засновницею Дня вишиванки, говоритимемо «Віч-на-віч». Гостя – Леся Воронюк, засновниця Дня вишиванки, упорядниця книги «Нетлінні»

Нову енергетичну стратегію України до 2050-го року днями схвалив уряд. Згідно неї за найближчі 30 років наша держава має досягти вуглецевої нейтральності енергетичного сектору. Чи це реальні перспективи? А також чого чекати в енергетичній сфері влітку та наступної зими з’ясуємо в ефірі програми “На часі”. Гість студії: доктор технічних наук, […]

Свої перші вишиванки сьогодні отримали найменші пацієнти міської дитячої лікарні. Це малюки, які перебувають у неонатальному відділенні. Одяг їм подарували в рамках щорічної акції “Народжені у вишиванці”

Традиційні українські строї сьогодні презентували у Хмельницькій міській раді. З нагоди Дня вишиванки частину своєї колекції показала хмельничанка Тамара Яніна. В експозиції є старовинний одяг Поділля, Буковини та Покуття. Загалом жінка має більше 50-ти вишитих сорочок.

Перший гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу запрацював у Хмельницькому. Відкрили його в приміщенні обласного перинатального центру. Він пристосований для людей, які мають хвороби хребта чи суглобів, надлишкову вагу, цукровий діабет або ж перебувають в післяопераційному стані.

“Нове життя старим речам”. Під таким гаслом у Хмельницькому центрі професійно-технічної освіти сфери послуг влаштували конкурс креативної майстерності за швейним напрямом. Його учасники впродовж місяця шили одяг та аксесуари з вживаних речей. Нині ж презентували свої роботи. Участь у конкурсі взяло 30 школярів. Крім того, у фіналі свої колекції переробленого […]

Дводенний інтенсив для місцевого та релокованого бізнесу “Експорт для початківців” сьогодні стартував у Хмельницькому. Його учасниками стали 20 підприємців. Впродовж двох днів їм розповідатимуть про шляхи виходу на європейські ринки, нові інструменти продажів, створення брендів. Навчання — безкоштовне. Організували його в рамках Програми підтримки підприємництва управління економіки.

Гравцю баскетбольної команди “Хмельницький” Олександру Бужанському потрібні кошти на ремонт оселі. Вибухова хвиля від ворожих обстрілів сусідньої громади у суботу пошкодила його будинок. Аби усе відновити, потрібно 40 тисяч гривень. Тож спортсмен просить долучитись до збору. Якщо хмельничани задонатять більше необхідної суми, кошти будуть спрямовані на відновлення інших помешкань у […]

У черговій рубриці “Варто знати” розповімо про “Класи безпеки”. Це — всеукраїнський проєкт, який реалізується на теренах країни і покликаний “озброїти” дітей званнями і правилами поводження у різних надзвичайних ситуаціях. Спікерка – Альона Мул — начальниця навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області.

Швачки, водії, токарі, фрезерувальники, слюсарі та зварювальники. Саме ці професії нині є найбільш затребуваними серед роботодавців. А от попит на працівників у сферах будівництва та сільського господарства впав. Про це повідомляють у Хмельницькій обласній службі зайнятості. Від початку цього року до установи звернулись понад півтори тисячі роботодавців, які запропонували близько […]

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Травень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031