Понад 10 років у Хмельницькому діє громадська організація “Хранителі спадщини”, яка займається відтворенням традицій минулих епох. Про головні символи минулих століть, відтворення традицій у фототеатрі і лицарських турнірах та про художню студію при громадській організації — наша розмова із засновниками Радимиром Міляром та Тетяною Чигрин.

Бігли у Штутгарті півмарафон. Учасниці бігового клубу Flash Run повернулися з Німеччини. Там хмельничанки долучилися до ювілейного старту, який зібрав 15 тисяч учасників. В ефірі програма “На часі”.

У Свято-Георгіївському храмі, що на вулиці Івана Франка, видають гарячу їжу та напої тим людям, котрі перебувають у скруті. Щодня готують більше сотні порцій. Видають їх з 13 до 15 години. Опікуються людьми працівники міського центру соціальної підтримки та адаптації.

Хмельницькі енергетики долучилися до відновлення пошкоджених електромереж на деокупованих територіях Херсонщини. Протягом двох тижнів бригада Хмельницького міського РЕМ працювала у селі Садок. У населеному пункті внаслідок ворожих обстрілів було обірвано близько двох кілометрів електроліній і збиті електроопори. Місцеві мешканці жили без електроенергії 8 місяців. Нині світло у домівки повернули.

Навчальний центр промислової автоматизації і роботизації відкрили у Хмельницькому національному університеті. З 1 вересня тут здобуватимуть практичні навички майбутні інженери, проєктувальники машин, електрики і робототехніки. Зможуть підвищити кваліфікацію і викладачі. Стенди із сучасним обладнанням безкоштовно надала німецька компанія “Pilz”. Це частина соціального проєкту, метою якого є підготовка фахівців з безпеки […]

Первинну медичну допомогу надають вимушеним переселенцям у приміщенні соціального простору “Захист”. Тут двічі на тиждень приймають пацієнтів терапевт, психолог та акушер-гінеколог. Проєкт реалізують представники Норвезького Червоного Хреста та Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Загалом на території області працюють 9 мобільних медико-психологічних бригад.

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Травень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031