Справжнє військове містечко розгорнули сьогодні на майданчику біля кінотеатру імені Шевченка. Зокрема, нацгвардійці та спецпризначенці демонстрували озброєння своїх частин. Прикордонники – пристрої, з якими чергують на пунктах пропуску. Все це було у вільному доступі для дітей та дорослих. Дозволяли навіть потримати зброю. Для наймолодших ДСНСівці та співробітники поліції підготували ігрові […]

Одинадцять пар одружилося у Хмельницькому сьогодні, в День міста. Серед них є військові та поліцейські. Із вітаннями та подарунками до Будинку урочистих подій завітав і міський голова. А також – наша знімальна група.

Прикраси, смаколики, картини та вироби хенд-мейд продавали сьогодні у середмісті. Активісти благодійного фонду “Волонтери Поділля” вже всьоме влаштували ярмарок. Цього разу виручені кошти спрямують на придбання турнікетів для українських військових.

Найвищу відзнаку громади – Почесний громадянин Хмельницького – сьогодні вручили 128-ми родинам Героїв. Посмертно. Імена всіх полеглих з 2014-го року захисників зачитав міський голова Олександр Симчишин. Пам’ять Героїв вшанували хвилиною мовчання.

Спільний молебень відбувся вранці у Хмельницькому. До нього приєдналися священнослужителі різних конфесій, представники влади міста та області. Молилися за військових, полонених та загиблих Героїв. І за перемогу України.

Цьогоріч державне свято День захисників та захисниць України перенесено з 14 на 1 жовтня. Таке рішення прийнято через зміни церковного календаря. Вітаємо звитяжців на Покрову, а за новим церковним літочисленням вона випадає на 1 жовтня.

Видання “Книгарні Бандерівців” презентували у Хмельницькому. Це – зразки націоналістичної літератури. Сюди увійшли праці ідеологів українського націоналізму. Зокрема, Степана Бандери, Юрія Липи та Ярослава Стецька. Детальніше про ініціативу – у програмі “На часі”. Гості студії: головний редактор видання ОУН «Шлях Перемоги» Віктор Рог та Голова Організації Українських Націоналістів Олег Медуниця.

Премії імені Богдана Хмельницького та Михайла Орловського традиційно вручили лауреатам напередодні Дня міста. Також відзначили 24 кращих за професією хмельничан. Нагороди отримали і трудові колективи та волонтери. А медичні працівники отримали персональні премії міського голови. Відзначили і конструкторів з картингу “Поділля 2023”.

Напередодні Дня захисників і захисниць, який вперше відзначатимемо 1 жовтня, 48 хмельницьких військових отримали ордени “Воля і мужність”. Сертифікати на купівлю квартир сьогодні вручили 12 родинам учасників російсько-української війни. Загальна сума, яку компенсують сім’ям – 12 мільйонів гривень. Попри війну, традицію дарувати житло військовим до Дня міста в Хмельницькому зберегли […]

Перевіряли рівень цукру в крові, артеріальний тиск, сатурацію та давали рекомендації щодо ведення здорового способу життя. Сьогодні, у Всесвітній день серця, на майданчику поблизу кінотеатру імені Шевченка працівники Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України розгорнули “Намет здоров’я”. Таким чином хотіли привернути увагу хмельничан до необхідності медичних обстежень.

Хмельницький готується до опалювального сезону. Тривають роботи з модернізації системи теплопостачання, водопостачання та водовідведення. Для світлофорів на випадок відключень електроенергії готують резервне живлення. У багатоквартирних будинках облаштовують укриття, ремонтують покрівлі, електрощитові. У під’їздах замінюють вікна. Також закуповують техніку для комунальників та заготовляють піщано-соляні суміші. Про це йшлося під час розширеного […]

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Вересень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930