Понад два мільйони українців із вадами слуху зустріли війну 24 лютого 2022 року. Нині про їх безпеку турбуються різні організації та установи. Про це – у новому випуску програми “Воєнний час”.

Безкоштовно навчатимуть і допоможуть із пошуком роботи. Пропозиція стосується швейної справи. Хмельничан запрошують опанувати навички або підвищити кваліфікацію за кількома напрямками – від дизайнера друку по тканині до конструктора одягу. Про ідею та унікальну методику говоримо у рамках програми “Влада і громада”.

Як надавати першу емоційну підтримку в умовах війни – навчатимуть у Центрі стресостійкості в Хмельницькому. Це – міжнародна тренінгова платформа, створена Ізраїльською коаліцією травми. Одним з основних напрямків буде робота з військовими та їхніми родинами. Працюватимуть також із фахівцями першої лінії: медиками, освітянами, рятувальниками, комунальниками. Перші тренінги відбудуться 8 вересня.

Від початку цього року послугами пункту прокату засобів реабілітації скористались 345 людей. Нещодавно тут поповнився асортимент. Тепер на балансі пункту – майже 700 одиниць засобів реабілітації. У безкоштовне користування на три місяці мешканці громади та вимушені переселенці можуть взяти інвалідний візок, ходунки, ролатори, палиці, милиці або ж функціональне ліжко.

Волонтери Червоного Хреста збирають теплі речі для внутрішньо переміщених осіб. Куртки, штани, кофти, взуття просять приносити у так звані “Банки одягу”. У Хмельницькому їх є два – у центрі міста, за адресою вулиця Героїв Майдану, 10, що біля міської податкової служби, та у приміщенні залізничного вокзалу.

У Хмельницькому попрощались із Героєм Юрієм Заремським. До початку повномасштабної війни чоловік захищав цілісність України у зоні АТО/ООС. Продовжив цю справу і після 24 лютого 2022 року. Служив вогнеметником. Загинув 27 серпня на Луганщині. Юрію Заремському навіки 32. Поховали Героя на Алеї Слави.

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Вересень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930