Новий центр психічного здоров’я створять в Хмельницькій громаді. Медичний заклад буде займатися комплексною реабілітацією військових та членів їхніх родин. В листопаді Хмельницька міська лікарня завершить процедуру придбання колишнього дитячого табору поблизу села Головчинці. Наразі він належить підприємству “Укрелектроапарат”, яке готове удвічі зменшити вартість закупівлі і купити обладнання для центру.

На водоймах Хмельниччини з 1 листопада стартує заборона на вилов риби у зимувальних ямах. Триватиме вона до весни 2024 року. Ті, хто нехтуватиме забороною, будуть притягнуті до адмінвідповідальності. Окрім штрафу, порушникам доведеться відшкодувати збитки за кожну незаконно впійману рибину. На території області визначено 32 зимувальні ями. Дві з них знаходяться […]

У Хмельницькому продовжують оновлювати дорожню розмітку. Зараз комунальники працюють у центральній частині міста. За їхніми словами, “свіже” маркування наносять раз на пів року. Робити це будуть, допоки середня температура повітря не опуститься нижче 10 градусів тепла.

Марафон благодійності дошкільних закладів відбувся у Хмельницькому. Більш як у 25 дитсадках впродовж місяця збирали кошти для захисників. Педагоги, діти та їхні батьки влаштовували ярмарки: випікали смаколики та виготовляли поробки і сувеніри. Усі виручені кошти передали благодійному фонду “Волонтери Поділля” на потреби військових.

У Хмельницькому презентували третій том видання “Замки і резиденції в Україні, пов’язані із польськими родами”. Його автор — київський журналіст та краєзнавець Дмитро Антонюк. У новій книзі він описав 512 пам’яток польської доби, які розташовані на території Правобережної України. Окремий розділ належить і Хмельниччині.

Активісти громадської організації “Захист — об’єднання волонтерів” оголосили про збір їжі для тварин, які проживають у прифронтових містах. Цього разу корм передадуть у Гуляйполе Запорізької області. Нині там проживає близько півтори тисячі українців. Кожен з них опікується домашніми улюбленцями та тими тваринами, які стали безхатьками.

Лікар — професія, яка вимагає професіоналізму, чуйності, відповідальності. Потрібно тум мати і творчу натуру. Яскравим прикладом висококласного медика з глибокою душею є директорка Хмельницького міського центру медико-санітарної допомоги №1 Валентина Гесаль. З нею — наша розмова.

Від олімпійців — спортивній школі. Тандем каноїстів — Дмитро Янчук та Павло Алтухов — привезли у Хмельницький човен, у якому виступали на Іграх в Токіо. Титуловані спортсмени подарували човен спортивному закладу у рамках “Олімпійського уроку”, який мандрує Україною. Амбасадором заходу став дворазовий олімпійський чемпіон з веслування Юрій Чебан. До слова, […]

Новий проєкт “Generation+” стартував у Хмельницькому. Підлітків віком від 13 до 17 років навчатимуть перетворювати мрії на конкретні кроки завдяки профорієнтації. Зокрема, вони розроблятимуть власні проєкти, стануть учасниками ярмарків професій і майстерок від експертів. Проєкт “Generation+” діє в Україні чотири роки. У Хмельницькому зустрічі відбуватимуться щонеділі в обласній бібліотеці для […]

Єдиний в Україні літературно-перекладацький фестиваль “Translatorium” вшосте відбувся у Хмельницькому. Подія об’єднала понад 200 митців, літераторів та перекладачів з різних куточків країни. Лейтмотив цьогорічного фестивалю – “Через мовчання до розмови”. У рамках заходу організували воркшоп з ілюстрації від киянки Марії Кінович. Говорили про війну і фіксерів: людей, котрі допомагають висвітлювати […]

У Хмельницькому змагалися “Олімпійські надії Поділля”. Турнір з вільної боротьби вже вдруге відбувся в обласному центрі. Цього разу на змагальний килим вийшли майже 600 спортсменів. Це кадети, юнаки та дівчата. Крім Хмельниччини — борці з Херсонщини, Чернігівщини, Дніпропетровщини. Усього — представники понад 15-ти областей та Києва.

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Жовтень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031