Маніфест сталого миру “Світ після нашої перемоги” презентували у Хмельницькому його автори. Над текстом працювали понад 20 представників громадянського суспільства. Про що йдеться у маніфесті та на кого він спрямований, в ефірі програми “На часі” розповів громадський діяч, один із авторів Маніфесту сталого миру Микола Виговський.

Зараз – у рамках вивчення предмету “Історія України”, наступного навчального року – як автономний курс. У Хмельницькому презентували робочу версію посібника з “Хмельницькознавства”. Вивчатимуть історію рідного краю у 8 та 9 класах. Про те, який матеріал “ліг в основу”, і яку мету переслідують ініціатори курсу, говоримо у програмі “На часі”.

«Рускій воєнний корабль, іди…» – цю фразу нині знають чи не найменші діти. Та й взагалі, з огляду на усю тривожність сьогодення, ми стали більше лаятись. Що ж таке нецензурна лексика і яку функцію вона виконує, з’ясуємо у новому випуску програми «Мова про мову».

Виставка аеророзвідника Владислава Німака “Краєвиди, на які ми не заслужили” відкрилася в Хмельницькому обласному художньому музеї. Це світлини, котрі військовий зробив з безпілотників з листопада 2022-го. На більшості – краєвиди окупованих територій. Впродовж місяця відвідувачі виставки зможуть долучитися до благодійного збору для підрозділу Владислава Німака.

Понад 300 пенсіонерів за майже два з половиною роки скористалися послугами відділення денного, цілодобового тимчасового перебування. Воно працює на базі міського терцентру соціального обслуговування. Тут для пацієнтів обладнали 14 ліжко-місць, забезпечують харчуванням і цілодобовим доглядом. Окрім того, допомагають і з реабілітацією після інсультів чи оперативних втручань.

Дев’ятсот тисяч гривень – на підтримку проєктів, які допомагають обороні нашої країни, та ще сто – на розвиток фермерства. У Хмельницькому визначили переможців цьогорічної “Битви стартапів”. Загалом участь у конкурсі взяли 17 підприємців. За підсумками “битви” мільйон гривень розділили між п’ятьма учасниками.

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Жовтень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031