У 2008 році, через два роки після офіційного визнання в Україні Голодомору 1932-1933 років геноцидом радянської влади проти української нації, у Меджибожі відкрили перший в Україні музей, присвячений цій темі. Більше про експозицію та факти радянського звірства – у розмові з директором Державного історико-культурного заповідника “Межибіж” Олегом Погорільцем.

У 1998 році у Хмельницькому відкрили пам’ятник жертвам репресій “Ангел Скорботи”. Бронзова скульптура авторства Миколи та Богдана Мазурів – символ жалю і пам’яті про загиблих у часи тоталітарного режиму.

Дві сотні окопних свічок для військових передали жителі старостинського округу із центром в селі Копистин. За допомогою Волонтерської пошти їх доправлять на Запорізький напрямок. Необхідні матеріали, а саме віск, парафін, картон та бляшанки, волонтери шукають самі. Тож просять усіх небайдужих долучатись.

Дев’ятий випуск вісника “Подільська старовина” презентували в обласній універсальній науковій бібліотеці. До нього увійшли статті про Голодомор на Хмельниччині. Автори писали наукові матеріали, досліджуючи низку документів Державного архіву області. За даними істориків, від геноциду 1932-1933 років у Хмельницькій області померли більше 34 тисяч осіб.

Попрощались сьогодні і з Героєм Віктором Вінічуком. Чоловік народився та виріс у селі Баглайки Красилівського району. Проживав з сім’єю у Хмельницькому. Більше місяця тому його мобілізували. Життя чоловіка обірвалося 20 листопада на кордоні з росією у Сумській області. Йому навіки 49. У Героя залишились дружина, донька та син. Поховали Віктора […]

Перше спільне засідання двох Координаційних рад – з питань внутрішньо переміщених осіб й розвитку та підтримки волонтерства – відбулося у Хмельницькому. Зібралися, аби ближче познайомитися з роботою одне одного та обговорити можливу співпрацю. Для цього запросили представників різних громадських організацій, які входять до рад. Ті презентували свою діяльність. Крім того, […]

Сьогодні у Хмельницькому попрощалися із військовим Євгеном Плахтінським. На захист України він став ще у 2014 році. Під час повномасштабного вторгнення служив у лавах 106 окремої бригади територіальної оборони. Був командиром роти. Життя чоловіка забрала невиліковна хвороба. Поховали Євгена Плахтінського на Алеї померлих Героїв, що у мікрорайоні Ракове.

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Листопад 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930