В Україні історично й офіційно усталеним є тричленне наймування особи: прізвище, ім’я та ім’я по батькові. Кожна складова цієї назви – це не просто набір звуків, а своєрідна історія роду. В одному із попередніх випусків ми говорили про імена. Сьогодні ж мова про прізвища.

Акція “Кроки до допомоги” відбулась у Хмельницькому. У середмісті розмістили плакати з QR-кодами. Відсканувавши їх, містяни мали змогу дізнатись більше про те, як допомогти постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства. Захід відбувся у рамках міжнародної акції “16 днів проти насильства” за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Прем’єру казки-мюзиклу “Попелюшка. Magical love story” готують показати на сцені Хмельницького обласного музично-драматичного театру імені Михайла Старицького. Класичний твір Шарля Перро відтворять у новій сучасній версії. Зокрема, родзинкою вистави стане те, що дія відбувається у Британії. У казці не буде короля, але з’явиться королева. На показ запрошують 6 та 19 […]

Із Хмельницького до Закарпаття. Ведмедя Балу з парку імені Михайла Чекмана забрали до національного природного парку “Синевир”. Нагадаємо, приводом для цього стало звернення зоозахисників про неналежні умови утримання тварини. Десятого листопада на сесії міської ради прийняли рішення передати ведмедя із зоокуточка до заповідника. Тепер хижак мешкатиме у більш зручних та […]

Почесне консульство Угорщини можуть відкрити у Хмельницькому. Про це під час візиту повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Антал Хеізер. Через повітряну тривогу зустріч відбулася в укритті Хмельницької міської ради. Під час візиту обговорили також можливості двосторонньої співпраці в культурній, медичній та економічній сферах.

Сьогодні хмельничани запалили свічку та вшанували пам’ять тих, хто помер під час Голодомору 1932-33 років. Ця трагедія торкнулась кожної української родини. Спогади про ті часи українці передають із покоління в покоління.

У Хмельницькому провели в останню путь Героя Дмитра Машталера. Чоловік працював слюсарем. У серпні цього року його мобілізували. Служив Дмитро Машталер у складі 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура». Загинув 17 листопада у Покровському районі на Авдіївському напрямку. Герою навіки 32. Поховали Дмитра Машталера на Алеї Слави.

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Листопад 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930