У черговому випуску рубрики “Варто знати” розповімо, до чого може призвести стійкість до антибіотиків. Зупинимось на кількох аспектах. Спікер – Микола Габрикевич, генеральний директор ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.

Гості чергового випуску проєкту “Наш експерт” – директорка Хмельницького інклюзивно-ресурсного центру №1 Ольга Рибак та медіатренерка Тамара Козицька – проаналізують новини та визначать, де правда, а де брехня. Долучайтеся та перевіряйте свою медіаграмотність разом із ними.

“Підсилення діяльності Рад ВПО у тергромадах Хмельницької області”: проєкт із такою назвою реалізувала громадська організація “Рівність в дії”. Впродовж пів року було проведено юридичні, психологічні та тренінги із пермакультурного дизайну у чотирьох громадах краю. На зустрічі запрошували представників Рад внутрішньо переміщених осіб та переселенців. Головна мета – допомогти останнім адаптуватися […]

У Свято-Георгіївському храмі сьогодні попрощалися з Героєм Артемом Гоцалюком. Родом з села Іванівка на Ярмолинеччині, він останнім часом жив у Хмельницькому. До повномасштабної війни працював на підприємстві з виробництва дверей та вікон. Артема мобілізували у серпні. Він служив в 46-ій окремій аеромобільній бригаді. Загинув 25 листопада під час виконання бойового […]

“Із філософських смислів”. Персональну виставку під такою назвою презентував у Хмельницькому художник Володимир Півень. Через повномасштабну війну чоловік покинув рідну Дружківку, що в Донецькій області. У нашому місті відкрив творчу студію, де і створює картини. У приміщені Центральної публічної бібліотеки автор представив 21 роботу. На полотнах візуалізував вислови відомих філософів.

У Хмельницькому сьогодні попрощалися із Героєм Сергієм Вишинським. Чоловіка мобілізували до війська у перший тиждень повномасштабної війни. Він служив у Хмельницькому зональному відділі Військової служби правопорядку ЗСУ. Згодом – у Ковелі, що на Волині. 27 листопада серце Героя зупинилось. Йому навіки 36. Поховали Сергія Вишинського на Алеї померлих Героїв у […]

Про особливості інклюзивного навчання говорили у Хмельницькій музичній школі №1 імені Миколи Мозгового. Власним досвідом роботи із дітьми з особливими освітніми потребами поділилася викладачка Діана Оркуша. Педагогиня вже сьомий рік поспіль навчає грі на фортепіано сімнадцятирічну Єву Батюк. Дівчина народилася із синдромом Дауна.

Більше тридцяти порцій швидких сніданків для військових приготували учні першої початкової школи. Вони взяли участь в акції “Гаряча кружка дитячими руками”. Її організатори – активісти громадської організації “Волонтерська Сила”. Акція триває два місяці, і за цей час хмельницькі школярі виготовили понад 300 порцій сніданків.

Делегація з італійського міста Альбінеа завітала у Хмельницький. Ознайомилися із підсумками проєкту “Майбутнє для Агапе” хмельницької громадської організації, яка 10 років займається безкоштовною реабілітацією дітей з інвалідністю. Італійці також відвідали ліцей №8, де навчаються 38 учнів з особливими освітніми потребами. І обговорили напрямки майбутньої співпраці.

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Листопад 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930