Що таке коса? Заплетене волосся чи знаряддя праці? А може це смуга суходолу у воді? Ми уже не раз говорили, що багатство української мови – це її лексичний склад. У попередніх випусках аналізували синоніми, антоніми та пароніми. На черзі у новому випуску програми “Мова про мову” – явище омонімії.

“Національний тиждень читання-2023” стартував в Україні 4 грудня. Організовує його Український інститут книги. Мета – консолідувати українське суспільство навколо читання як тренду. Гасло тижня читання – “Бути своїми”. До ініціативи долучилася і централізована бібліотечна система Хмельницької територіальної громади. Які заходи заплановано – дізнайтеся із програми “На часі”.

Святкову ялинку прикрасили у Хмельницькій обласній дитячій лікарні напередодні Дня святого Миколая. Оздобили її маленькі пацієнти разом з лікарями та представниками Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Усі ялинкові іграшки також створені дитячими руками.

Шостого грудня у Хмельницькому запрацює гостина Святого Миколая. Вона розміщуватиметься в академічному обласному театрі ляльок “Дивень”. На маленьких хмельничан та їхніх батьків чекає не лише зустріч з Чудотворцем, а й показ вистав. Зокрема, інтермедії “Барбі і Кен” та спектаклю “Казки океану”. Обидва покази для театру стануть прем’єрними. Як відбувається підготовка […]

Безкоштовний майстер-клас із самооборони для жінок та дівчат влаштували у спортивно-культурному центрі “Плоскирів”. Запросили представників простору “Вільна” та патрульних поліцейських. Захід відбувся у рамках міжнародної акції “16 днів проти насильства”.

Проєкт “Психічне здоров’я для України” стартував у Хмельницькому. В його рамках відбулася презентація інтерактивної виставки “Mental trek”. Складається вона із 6 станцій. Кожна присвячена методикам піклування про своє психічне здоров’я. Знайомство з унікальним освітнім інструментом відбулося в школі №22. Тут психологи, котрі пройшли навчання, спілкувалися з дев’ятикласниками.

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Грудень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031