Тривалий час українським історикам доводилося виправляти помилки попередників, які писали історію, вигідну радянській владі. З початком Незалежності України відкрилася історична правда. Більше про це — у розмові з професором, доктором історичних наук Юрієм Земським.

У мирному житті він дарував людям свято веселим словом та гарною піснею. Після повномасштабного вторгнення, не вагаючись долучився до лав добровольців. Захищав Україну на Луганщині, Донеччині та Херсонщині. Отримав два поранення. Найбільшою мотивацією та підтримкою для нього була і є сім’я — дружина та донька. Військовий із позивним Тамада герой […]

На годину вперед. У ніч з 30 на 31 березня Україна переходить на літній час. Правила сезонного часу встановлені урядом у 1996 році, але традиція з’явилася ще на початку ХХ століття. Мета — збільшити тривалість світлового дня та скоротити споживання електроенергії.

Нині провели в останню путь і Героя Юрія Прудкого. Чоловік був кадровим офіцером, на пенсію вийшов у званні майора. Останні роки перебував у резерві і жив цивільним життям. 24-го лютого 2022-го року пішов до лав 106-ої окремої бригади тероборони добровольцем. Серце Героя зупинилося 24-го березня. Йому назавжди — 53. У […]

Найближчої неділі християни західного обряду відзначатимуть Великдень. У храмі Христа Царя Всесвіту, що на проспекті Миру, основна пасхальна літургія розпочнеться у суботу о 20-тій. Цього року збиратимуть і гостинці для захисників. За словами настоятеля парафії Миколи Лучинського, усю допомогу військовим відвезуть вже наступного вівторка. Тож прихожан закликають долучатися.

“Емоційний лабіринт”. Тренінг для підлітків із такою назвою влаштували психологи Хмельницького міського центру соціальних служб. Говорили про емоції, навчали неповнолітніх опановувати себе у стресових ситуаціях та розвивати навички саморегуляції.

Сьогодні у Хмельницькому попрощалися із Героєм Віктором Шмирком. Чоловік родом із села Колибань. Навчався у Хмельницькому національному університеті. Працював у фізико-механічному інституті імені Карпенка Національної академії наук України. До війська пішов добровольцем на початку повномасштабної війни. Загинув під час ракетного удару 5 січня на Херсонщині. Поховали Героя на кладовищі у […]

Ще шість великогабаритних автобусів виїдуть на дороги Хмельницького з наступного тижня. Вони замінять 12 бусів на маршрутах 29А та 49А, що сполучають Озерну з Південно-Західним мікрорайоном. Наразі у місті курсує понад 90 великогабаритних автобусів.

День мого міста

Розрахуйтесь за тепло

Погода

Архів

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031